Sporten met medische klachten

 

Heb jij medische klachten? En zie je er tegenop om te sporten? Of ben je er mee gestopt? Wij helpen je te bewegen binnen je mogelijkheden en werken zo aan herstel van vertrouwen en vermindering van klachten. Zo word jij sterker dan ooit.

Wij hebben ervaring met lichamelijke klachten, zoals: rugproblemen, pijnlijke knie, schouderklachten en bekkeninstabiliteit.

En medische klachten, waaronder reuma/artrose, diabetes, hoge bloeddruk en spierdystrofie.

Zet nu de eerste stap en klik hier om een vrijblijvend intakegesprek aan te vragen

FotoEls

Els (51, Leiden) – Eindelijk lekker sporten na jarenlang kwakkelen met blessures

En 15 kilo kwijt!

Hoewel ik regelmatig sportte, leken mijn krachten eerder af dan toe te nemen. Ik voelde me weinig fit en had steeds vaker blessures. Ik was zes kilo afgevallen, maar ook dat proces stond stil. Zou een personal trainer iets voor mij kunnen betekenen? Die vraag speelde maanden door mijn hoofd. Fysieke oefeningen vond ik (tot dan toe) vreselijk, een parcours in een sportschool vermeed ik. Bovendien behoor ik tot de motorisch meest onhandige mensen van het land. Maar er moest iets gebeuren om het tij te keren. En dus belde ik uiteindelijk Martijn.

Aanpak Improve4life
De aanpak van Improve4life is sterk gericht op wat je als individu wil bereiken. Dat betekent voor mij naast een fysieke training ook een voedingsschema dat aansluit op mijn dagritme (meer dan fulltime baan), wat ik graag eet en wat past bij mij. Dat maakt het aanmerkelijk makkelijker vol te houden. In de eerste les moest ik bepaalde oefeningen doen waarvan ik verwachtte dat deze met mijn lichaam technisch niet mogelijk waren. Maar Martijn kijkt naar het individu en vindt een manier waardoor ik oefeningen wel kan uitvoeren. Bij mij is dat stapje voor stapje een oefening opbouwen, de moeilijkheidsgraad steeds opvoeren. En zo lijkt het iedere keer te lukken.

Resultaat
De eerste maand merkte ik al verschil. Ik werd fysiek sterker en voelde me lekkerder in mijn vel. Het verraste ons soms allebei hoe snel ik verbeterde. Martijn houdt je scherp, de oefeningen worden uitdagender, maar niet op een niveau dat je ze niet aankunt. Hierdoor verbeter je je kracht snel. Dat geeft zelfvertrouwen en plezier.

Toen ik na een maand op vakantie ging, heeft hij me geholpen aan een persoonlijk schema. Doordat ik zo snel vooruit ging en dat plezier gaf, ben ik na de vakantie thuis met de oefeningen doorgegaan. (En dat ik dat ooit zou doen, had ik zelf ook nooit verwacht!)
Elke les is een feestje. Goede begeleiding, afwisselend en positief stimulerend. In het begin gingen de kilo’s er minder snel van af dan ik voor ogen had. Martijn wist me elke keer weer te motiveren door me te verzekeren gewoon door te gaan, dat kilo’s in een langzamer tempo verliezen meer effect op lange termijn heeft. Ik ga fysiek snel vooruit en we hebben ook veel plezier.

Na 5 maanden
Na 5 maanden ben ik fysiek veel sterker en voel me fit, 10 jaar jonger dan 5 maanden geleden! Inmiddels ben ik sinds de start nog 9 kilo afgevallen, dus 15 in het totaal. Na tientallen jaren van strijd, heb ik een ander levenspatroon gekregen, eet gezonder en dit kost me geen moeite. Nog steeds houd ik van een wijntje en uitgebreid eten met vrienden, maar het gewicht lijkt gestabiliseerd. Na een maand is ook mijn man gestart bij Martijn. Hij is al net zo enthousiast.
Martijn bellen, het was mijn beste beslissing van 2016!

Els Jacobs (51 jaar)


FotoDawn

Dawn (60, Leiden)

I came to Martijn at a difficult stage of my life, having lost my job and having many chronic health issues. Still active but not as fit as I would like, having had to give up running, I needed to find a way to get more regular exercise. Since going to a gym on my own has never been very motivating, I decided to look for a personal trainer.

The first person I made an appointment with was Martijn and I felt an immediate click. Martijn understood my issues and supported my goal. I started working with Martijn with a short term goal in mind. After the 3 months were up and the goal was met, it was an easy decision to continue working with him. We are now working together less intensively towards a new longer term goal.

Martijn is very knowledgeable and can easily adapt to your personal goals and any limitations you may have. He is very easy to work with and is intuitive about when to increase the intensity of your exercise and when to ease off. He watches constantly and corrects your position and explains which muscles you should be using. When my health issues make one exercise difficult he will find an alternative.

Important for me is the fact that he can work through English, both professionally and socially. On top of all that, he is fun to be with, we talk about everything and anything and have a laugh. I go to my appointments with him with pleasure and leave feeling satisfied.

I would certainly recommend him to anyone looking for a personal trainer and in particular in case you are facing health issues like i am.


Andrea

Andrea (43, Voorschoten)

Het liefst wil ik net zoveel en zo intensief sporten als ik deed zo’n vijf jaar geleden. Hardlopen, wielrennen, squashen. Als het maar dynamisch en krachtig is. De realiteit was dat ik vaker bij de fysiotherapeut zat dan dat ik op de fiets zat, aan het lopen was of in de sportschool te vinden was.

Korte sessies bij de fysio leverden echter nooit voor heel lang een oplossing en bovendien moest ik toch steeds iets van mijn vermogen inleveren. Deels ook omdat ik dan na blessureperiode weer te snel, te hard en teveel wilde.

Na een aantal jaar op deze manier ploeteren, was ik het zo zat en ging ik op zoek naar een oplossing die mij echt verder kon helpen. Die oplossing is Improve4life waar ik aan de gang ben gegaan met Martijn, maar ook met andere trainers!

Improve4life heeft de kennis in huis om op een goede manier je kracht op te bouwen en te versterken, de rust om het te doceren en niet te overhaasten (zeker in mijn geval is dat heel erg hard nodig) maar ook alles om de trainingen uitdagend en intensief te doen zijn.

We wisselen hele subtiele oefeningen voor de onderkant van de buikspieren af met intensievere oefeningen voor mijn hele lichaam. Geen les is hetzelfde, oefeningen doe je nooit meerdere lessen achter elkaar. Allerlei varianten volgen elkaar op.

Het grootste vordeel is zonder twijfel de persoonlijke aandacht. Faken of een oefening niet goed uitvoeren is er niet bij. Er wordt goed gekeken of je een oefening wel goed doet, pas dan heb je er iets aan. Hoe vaak kwam het bij mij niet voor dat ik een buikspierklasje heel fanatiek mee deed maar ook aan mezelf niet wilde toegeven dat het echt niet mijn buikspieren waren die het echte werk deden.

Dat is waarom je bij Improve4life al heel snel echt resultaat merkt aan je lichaam. In kracht, in fitheid en in balans.

Ik ben superenthousiast!


Michiel

Michiel de Vries (71, gepensioneerd)

Je bent nooit te oud om te starten met een personal trainer

Ik train nu sinds 2013 met Martijn en ik vind nog steeds dat hij het fantastisch doet. Ieder keer weer nadruk op details. Voeten 5 centimeter verder weg, schouders meer naar achteren, bekken kantelen. Hij let echt op wat je doet en kan precies uitleggen voor welke spieren die kleine wijziging nodig is. En dat voel je op die plaats. Bij kleine pijnpunten zal hij voor over nodig proberen de oefeningen aan te passen.

Ik ben al wat ouder, en dus worden oefeningen daarop aangepast. Iedere keer kom ik er afgepeigerd maar voldaan vandaan.

Verder hebben Martijn en ik veel lol. We praten tussendoor over van alles en we lachen veel.

Wat mij betreft de beste trainer die ik me voor kan stellen.


why-2

Suzanne (39, in verwachting van eerste kind)

Ik was al enkele jaren onder behandeling voor een onbeantwoorde kinderwens. Dit was een moeilijk en pijnlijk proces, dat mijn blik op mijn lichaam negatief heeft beïnvloed. Ik wilde van de bank afkomen en ik wilde ervaren wat ik met mijn lijf kon. Met deze wensen kwam ik uit bij Improve4life, waar ik met Martijn en Anne-Floor aan de gang ben gegaan.

In het intake gesprek hebben we uitgebreid gesproken over mijn wensen en mijn ervaringen waardoor ik teleurgesteld was in mijn lijf. Inmiddels is het weer fijn om positief met mijn lijf aan het werk te zijn. Martijn en Anne-Floor kijken naar wat mijn mogelijkheden zijn en er is bovendien ruimte voor verdriet en voor humor.
Inmiddels is er een wonder gebeurd, ik werd zwanger! Nu is er een nieuw doel, fit blijven tijdens mijn zwangerschap!