Burn-out herstel

Heb jij een burn-out? Of ben je hiervan aan het herstellen? Improve4Life helpt je om je weer fris in je hoofd en sterk in je lijf te voelen.

Dit doen wij door stap voor stap te werken aan je fitheid en zo je mentale en fysieke veerkracht terug te vinden.

Een rustige opbouw waarbij we met jou bepalen wat jij aankan.

Zet nu de eerste stap en klik hier om een vrijblijvende intake aan te vragen.

favicon-groen

Marcel, 43 (Leiden)

Uit mijn burn-out

Na een lange tijd van overbelasting, verkeerde keuzes maken, stress, raakte ik depressief en kreeg een burn-out. Een erg heftige tijd die ik echt niemand toewens, fysiek en psychisch was ik al mijn weerstand kwijt. Achteraf gezien vind ik het niet raar dat dit mij is overkomen.

Ik heb lange tijd veel te veel van mijzelf geëist. Mijn toenmalige werk eiste veel van mij, er waren ingrijpende levensgebeurtenissen, waar ik vervolgens te weinig aandacht aan besteedde. Ik legde de lat voor mezelf altijd erg hoog, vroeg het uiterste .

Van iemand die ontzettend van het leven genoot en vol enthousiasme en energie zich in allerlei avonturen stortte raakte ik mentaal, fysiek en emotioneel volledig uitgeput. Dit is nu 5 jaar geleden.

Op het diepte punt van mijn burn-out heb ik met mijzelf een afspraak gemaakt. Ik wil dit nooit meer. Ik wil weer genieten van het leven, gezond zijn en me fit voelen.

Ik heb alle professionals waar ik aansluiting vond hulp gevraagd. Niet weer eigenwijs zijn, maar gewoon eens open staan voor wat zij mij zeiden. Hierna volgde een periode van opbouw, meditatie, therapie, langzaam weer beginnen met bewegen, sporten. Ik heb mijzelf hiervoor ruim de tijd geven. Het ging het steeds beter, maar ik bleef zoeken naar een voor mij goede methode die ik mijn hele leven zou kunnen blijven toepassen.

Martijn heeft mij hierin de laatste zet gegeven. Door hem leerde ik dat je goed voelen, voldoende energie hebben te maken heeft met een goede balans in je leven. Een juiste balans op mentaal, emotioneel en fysiek gebied.

Na de eerst opbouwfase ben ik samen met Martijn en zijn methode gaan bouwen aan een gezonde manier van leven die bij mij past. We hebben een plan gemaakt. Ik wilde mijn fysieke kracht weer terug, mij weer fit en energiek voelen. Fysiek sterker worden werkt psychisch en emotioneel door.

Nu kan ik weer zeggen dat ik fit en in balans ben. Mezelf weer kan uitdagen en zonder moeite ben ik ook nog die paar kilootjes kwijt geraakt, ben van mijn chronische rugklachten af en vooral ik heb weer zin in mijn leven.

Ik voel me sterker dan ooit!

Marcel


Nawoord van personal trainer Martijn: Marcel, dit is ongetwijfeld 1 van de mooiste avonturen die ik heb meegemaakt als Personal Trainer. Ik ben heel trots dat ik een dergelijke bijdrage heb kunnen leveren aan jouw mentale en emotionele gezondheid. Bedankt en tot binnenkort voor een volgende sessie!


Ilse

Ilse, 31: Mijn leven terug op de rit

Na een lange periode van vasthouden van spanning en overmatig stress kreeg ik in mei 2016 het gevoel compleet opgebrand te zijn. Van de één op de andere dag was mijn energie weg. Natuurlijk had ik wel eerder klachten maar deze heb ik genegeerd. Dat negeren ging nu niet meer lukken omdat mijn lichaam het leek op te geven. Naast tal van andere klachten had ik het meeste last van het totaal ontbreken van energie en tintelingen, spierpijn en verliezen van spierkracht in armen en benen. Omdat er na onderzoeken geen aanwijsbare oorzaak was voor deze klachten kon het niet anders dan dat mijn lichaam het gewoon niet meer kon volhouden om, om te gaan met de spanning en stress.

Nu ik dit wist kon ik gaan nadenken over hoe ik mijn leven wilde omgooien. Ik was bereid om alles te ondernemen om me beter te voelen maar ik vond het heel eng. Ik had inmiddels zoveel lichamelijke klachten dat ik me was gaan afsluiten vanwege de angst het te verergeren. Aan de andere kant wist ik dat mezelf afsluiten en situaties gaan vermijden niet de oplossing zou zijn. Met deze gedachte heb ik me uiteindelijk bij Martijn en Bart aangemeld voor een proefles.

Mijn eerste doel was weer in contact komen met mijn lijf. Ik wilde mijn lijf niet voelen want anders voelde ik ook al mijn klachten. Dit heb ik ook zo gezegd tegen Martijn en Bart, gelukkig begrepen zij dit. Ik ben toen begonnen met twee trainingen in de week om direct een verandering in te kunnen zetten. In de eerste paar weken ben ik tegen veel dingen aangelopen. Bang zijn voor spierpijn achteraf, bang dat ik het niet goed doe, bang dat ik teveel doe, bang dat anderen zien dat ik het niet goed doe. Wat mij opviel is dat Martijn en Bart hier oog voor hebben en mij ondersteunt hebben bij het aangaan van deze angsten. We hebben samengewerkt om stap voor stap, op mijn eigen tempo die hobbels te nemen. Ik mocht eerlijk zijn over wat ik voelde en dacht en er was altijd ruimte voor. Dit heeft er bij mij voor gezorgd dat ik helemaal op mijn gemak was en mezelf durfde te zijn.

Na de eerste weken van wisselende gevoelens voelde ik me lichamelijk en mentaal wat sterker worden. Ik kreeg zin in de trainingen nu ik merkte dat het hielp. Ook Martijn en Bart hadden natuurlijk door dat het beter ging en we zijn samen op zoek gegaan naar uitdagingen in de trainingen. Daarnaast ben ik geholpen in het maken van betere keuzes wat betreft voeding en balans. Nu sinds 4 weken zijn mijn lichamelijke klachten zo afgenomen dat ik weer alles kan oppakken waar ik zin in heb zonder beperkt te zijn door een laag energieniveau of pijntjes. De trainingen met Martijn en Bart hebben hier een hele grote bijdrage aangeleverd, daar ben ik van overtuigd. De dingen die ik hierin heb meegekregen zijn niet alleen voor nu, die blijf ik gebruiken.

Bij elke training realiseer ik me dat ik met Improve4life de juiste keuze hebt gemaakt voor personal training. Ik word gemotiveerd op de juiste manier, de les is gericht op mij als persoon in wie ik ben en wat ik kan. Martijn en Bart hebben gevoel voor mensen en stoppen iets van zichzelf in elke les. De trainingen hebben me zowel lichamelijk als mentaal fitter gemaakt. Ik ben terug in balans en voel me sterker dan voor mijn burn-out.