Meer spierkracht & minder vet

Wil jij meer spierkracht ontwikkelen en minder vet? En ben je nieuwsgierig wat andere mensen van Improve4Life vinden, die ook met dit doel zijn gestart met personal training? Op deze pagina vind je een aantal verhalen van onze klanten.

Ben jij na het lezen van deze verhalen geïnspireerd geraakt en wil je ook eens personal training bij Improve4Life proberen? Klik dan hier om een gratis proefles aan te vragen of neem direct contact met ons op!

eva foto1

Eva (39, sterker en slanker dan ooit)
– theatermaker, schrijver en moeder van twee kinderen

Ik vond het eigenlijk best een decadent idee; een personal trainer. Ik zat met het idee te spelen omdat ik een behoorlijk aantal kilo was afgevallen, maar me daardoor niet sterker voelde. En als moeder wordt er op een dag behoorlijk wat van je kracht gevraagd. En als schrijver, de hele dag in je hoofd zitten, dat zat me ook niet lekker (letterlijk en figuurlijk). Dus trok ik de stoute schoenen aan. ‘Een intakegesprek kan nooit kwaad,’ dacht ik. Op verschillende plekken heb ik zo’n intake gedaan, maar voelde me bij Improve4life het meest op m’n gemak en nog belangrijker alles werd meteen aangepast aan wat ik op dat moment wel en niet kon.

Wat een verademing na doelloos in sportscholen rondgelopen en aerobics-klasjes rondgehupt te hebben, zeker met zwakke enkels, een gammele knie en een rare schouder. Typisch hoe ik voorheen zelf focuste op wat ik allemaal niet kon, er vielen heel veel oefeningen bij voorbaat af als ik alleen sportte, gewoon omdat ik geen idee had hoe het ook anders kon.

Maar sinds ik met Martijn train gaat het over wat ik wél kan. En wat ik nog méér kan. Ik heb hard gelachen toen hij me voorstelde om een deadlift te doen. Maar nog groter was m’n glimlach toen ik hem daadwerkelijk ook kon.

Of toen ik tegen Martijn zei ‘me kunnen optrekken, dat lijkt me zo’n machtig gevoel…’ en meteen neemt hij dat mee en ziet hij de mogelijkheden en de oefeningen die daarbij horen om zoiets voor elkaar te krijgen. Om mijn lijf (en geest) daar te krijgen dat ik het kan.

Dat is absoluut zijn kracht; dat hij naar je luistert, naar hoe je je die dag voelt, of je voldoende geslapen hebt, rust genomen, hoeveel energie je hebt: en daar past hij de training op aan. Alles gaat uit van aan de rand van je grens trainen. Steeds mijn lijf net hard genoeg aan het werk zetten dat het een uitdaging wordt en blijft. Dat het dus ook leuk blijft. En dat ik toen ik vorige zomer in Portugal op vakantie was en allemaal opgepompte, glimmende macho mannen zich aan een daarvoor geïnstalleerde ijzeren balk zag optrekken, ik er tussen ben gaan staan en me optrok. Oké, nog maar één keer, en daarna een halve, maar het lukte me wel.

Het was echt het beste idee van Nederland wat mij betreft om een jaar geleden Martijn te mailen en dat intake gesprek te gewoon te doen. Omdat – zeker als moeder- het heel makkelijk gaat, jezelf op de laatste plaats zetten. En in een training sta ik een uur lang op de eerste plaats. En dat vindt zijn weerslag op alles die dag, en de dagen tot de volgende training. Los van hoe fijn het is om met Martijn te zijn, levert het contact – de gesprekken, de training, de tips – een enorme boost op. Aan energie, aan vertrouwen en aan kracht. Dat ik het gedaan heb. Dat ik gedaan heb wat ik op dat moment kon. En dat dat nog steeds meer blijft worden. Martijn zet je in je kracht en bouwt dan met je door.

sunaina

Sunaina (27, Leiden) – Resultaat door gericht trainen

Toen ik begon met trainen bij Martijn sportte ik al een tijdje zelfstandig. Ik deed groepslessen en oefeningen op altijd dezelfde apparaten met schema’s van het internet. Ik vond van mezelf dat ik goed bezig was! Ik bereikte echter niet de resultaten die ik wilde behalen.

Ik raakte een keer aan de praat met Martijn en er was meteen een klik. Ik besloot om het eens te proberen met wat hulp.

De eerste keer dat ik met Martijn trainde zag hij binnen no-time wat mijn zwakke plekken waren en waar ik aan moest werken. Mijn houding was niet goed en mijn core was zwak, het fundament moest eerst aangesterkt worden voordat ik verder kon.

Hij bouwde mijn schema op van enkelvoudige naar meervoudige sets. Ik was elke keer benieuwd naar de nieuwe oefeningen, dit hield me gemotiveerd! Balans is de mantra die ik van Martijn hebt geleerd, balans tussen trainen en herstel, balans tussen inspanning en ontspanning en balans in je voeding.

Trainen met Martijn is een investering geweest waar ik mijn hele leven nog profijt van zal hebben, ook nu ik verhuisd ben en niet meer met Martijn kan trainen, vormt de kennis die hij me heeft bijgebracht nog steeds de basis van alles wat ik doe in de fitness. Bij alles wat ik deed, leerde Martijn me ook waarom ik het deed, Ik weet wat mijn zwakke plekken zijn en hoe ik die moet verbeteren.

Ik beveel Martijn aan iedereen aan, die efficiënter en gerichter wil trainen en meer wil leren over verschillende trainingsmethoden. Ook al moet je het uiteindelijk zelf doen, je hoeft het niet alleen te doen!

Sunaina.

Strategie consultant.


Erik

Erik (48, Leiden)

Overgestapt naar Martijn

Als je net als ik elke week – en inmiddels langer dan 4 jaar – met plezier naar de sportschool gaat, wil dat wel wat zeggen over je personal trainer. Martijn weet me keer op keer te motiveren en dat zit ‘m in verschillende aspecten. Het begint met luisteren: hij weet wat mijn doelen zijn en stemt daar de training telkens weer perfect op af.

Elk sport-uur is gevarieerd ingedeeld en nooit heb ik het gevoel dat we in herhaling vallen. Hij begrijpt heel goed wanneer ik uitgedaagd moet worden en wanneer het een tandje minder mag. Mijn grenzen worden hoe dan ook verantwoord opgezocht.

Dankzij zijn intelligente uitleg, weet ik inmiddels prima welke spiergroepen steeds weer op welke manier moeten worden getraind.

Toch merk ik dat wanneer ik alleen sport, ik minder snel resultaat voel. Kennelijk zijn het vaak net die extra inspanningen, of die iets andere houding, die het verschil maken. En dat heb je zelf niet zo gauw in de gaten. Als ik erom vraag krijg ik de oefeningen van elke week gemaild, zodat ik dezelfde serie nog eens zelf kan doen. En wanneer ik op vakantie ga, stelt hij een trainingsreeks samen die ik met beperkte hulpmiddelen overal kan doen. Wat een service!

Gelukkig is trainen met Martijn ook erg gezellig. We hebben het vaak over voeding, andere vormen van beweging en sport, en we lachen tussendoor wat af. Kortom, ik heb in Martijn de trainer gevonden die me past als geen ander.