Had je altijd al iets willen laten verwijderen van je huid? Denk hierbij aan pigmentvlekken, moedervlekken of bijvoorbeeld een tatoeage. Met een laserbehandeling kan de toplaag op de huid deels tot compleet weggehaald worden. Dit gaat niet altijd zonder risico. Daarom hebben we op een rij gezet wat belangrijk is om te weten over een laserbehandeling. Lees dus snel verder voordat je besluit om over te gaan tot een behandeling.

Wat is een laserbehandeling?

Een laserbehandeling is een soort van huidtherapie, met voornamelijk het doel om de toplaag van de huid te beïnvloeden. Zo kunnen vlekken verminderd en soms compleet verwijderd worden zoals afwijkende pigment of geplaatste tatoeages. De vlekken worden verwijderd door middel van een laser. Deze vuurt kleine lichtpulsen af dat ervoor zorgt dat pigment kapotgemaakt wordt tot kleine deeltjes. Het lichaam voert dit af en laat de huid op een natuurlijke manier genezen.

Ga op consult

Laat je vooraf altijd goed informeren over een laserbehandeling. Zo kan er goed gekeken worden naar de situatie, jouw wensen en jouw type huid. Zo weet je gelijk waar je aan toe bent en kunnen de juiste verwachtingen geschept worden. Ga op zoek naar een professioneel met veel ervaring en deskundigheid op het gebied van laserbehandelingen.

Wat is het eindresultaat?

Bij een laserbehandeling komen wel risico’s kijken. Zo is het een zware last voor je huid en kan de huid tot lange periode gevoelig blijven. Daarnaast gaat het vaak om het verminderen van vlekken en zijn vlekken niet altijd voor 100 procent te verwijderen. Elke situatie is weer anders, zo kan 1 behandeling genoeg zijn, maar zijn soms van 6 tot 8 behandelingen nodig om tot een gewenst resultaat te komen.

Na een laserbehandeling

Na de behandeling zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo zal de huid wat gevoelig zijn. Er kan roodheid of zelfs wat zwelling plaatsvinden dat enkele uren tot een dag duurt. De huid is daarnaast kwetsbaar. Zo is het aan te raden om de huid niet aan de zon bloot te stellen. Speciale crème met een hoge beschermingsfactor helpen hierbij en kunnen zorgen voor een sneller herstelproces. Ga in gesprek met de dokter welke middelen je hiervoor kunt gebruiken.

Pin It on Pinterest