Laten we eerlijk zijn: rimpels zijn een onvermijdelijk en vaak ook erg naar onderdeel van het verouderingsproces. Toch zijn niet alle rimpels hetzelfde en ontstaan ze niet altijd alleen maar door het verouderingsproces. Hieronder geven we je graag wat feitjes over rimpels mee en geven we nog een paar tips over wat je kan doen tegen rimpels. 

1. Dynamische en statische rimpels

Er zijn twee soorten rimpels: dynamische en statische. Dynamische (of actieve) rimpels ontstaan wanneer we spieren gebruiken om gezichtsuitdrukkingen te maken en om de wenkbrauwen te bewegen. Statische rimpels ontstaan wanneer we ouder worden en natuurlijke stoffen zoals collageen, elastine en hyaluronzuur in productie afnemen.

2. Ook door de ramen van je woning of auto kun je zongerelateerde rimpels ontwikkelen

Vaak denkt men dat je achter je (auto)raam geen risico loopt op het krijgen van zongerelateerde rimpels, maar niets is minder waar. Ook al lijkt het alsof je beschermd bent, een autoruit is niet genoeg om je huid te beschermen tegen schadelijke UVA-stralen – of het nu zonnig is of niet. Het dagelijks dragen van zonnebrandcrème is de beste manier om zonneschade op de huid te voorkomen, ook tijdens het rijden.

3. Rimpels doordat je rookt

Roken kan rimpels en huidbeschadiging veroorzaken. We weten allemaal dat roken slecht is voor onze gezondheid, maar wist je ook dat het slecht is voor je huid? Nicotine haalt zuurstof uit de huid, waardoor de huid na verloop van de tijd verslechtert. Andere chemische stoffen in sigaretten kunnen de onderliggende elastine en collageen van de huid beschadigen. Wanneer je regelmatig rookt ontwikkelt je huid dynamische rimpels. 

4. Slechte voeding

Ook te veel ongezond voedsel en voedsel met veel suiker zorgt ervoor dat collageen en elastine stijf worden, wat uiteindelijk rimpels veroorzaakt. Daarom raden we altijd aan een gebalanceerd te eten. Antioxidanten, die te vinden zijn in fruit en groentes helpen bij het herstellen en beschermen van de huid. 

5. Hoe verminder je je rimpels?

Je kunt ervoor zorgen dat je minder rimpels ontwikkeld, door gezond en gevarieerd te eten, zonnebrandcrème te gebruiken, overmatige zonnen te vermijden en door te stoppen met roken. Om huidige rimpels minder zichtbaar te krijgen kun je ervoor kiezen om ze te laten verwijderen door middel van botox of fillers. Wanneer je hiervoor kiest raden we je aan om dit te doen bij een betrouwbare kliniek.

Pin It on Pinterest