Er zijn een aantal beproefde tips die het mogelijk maken om gezonder te leven. We willen graag in deze blog een aantal punten hiervoor met je doornemen. Lees dus snel verder en doe je best de afspraken die je met jezelf maakt na te komen. 🙂 Soms is het lastig, maar je kunt het! 

Eet gezonde voeding

Een gezond dieet is de basis voor een gezonde levensstijl. Probeer zoveel mogelijk onbewerkte voedingsmiddelen te eten, zoals groenten, fruit, volkoren granen, mager vlees en vis. Vermijd bewerkte voedingsmiddelen, suiker en alcohol zo veel mogelijk.

Drink voldoende water

Water is essentieel voor ons lichaam. Het helpt om ons lichaam te hydrateren en afvalstoffen af te voeren. Probeer minstens acht glazen water per dag te drinken. Als je moeite hebt om voldoende water te drinken, kun je ook kiezen voor thee, water met een smaakje of bruisend water.

Beweeg regelmatig

Beweging is goed voor ons lichaam en geest. Het vermindert het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en overgewicht. Probeer minstens 30 minuten per dag te bewegen, bijvoorbeeld door te wandelen, fietsen, zwemmen of fitnessen.

Slaap voldoende

Slaap is belangrijk voor ons lichaam om te herstellen en te ontspannen. Probeer elke nacht minstens 7 tot 8 uur te slapen. Zorg ook voor een regelmatig slaapritme en vermijd stimulerende activiteiten vlak voor het slapengaan.

Verminder stress

Stress kan een negatief effect hebben op onze gezondheid. Probeer daarom stress te verminderen door ontspanningsoefeningen te doen, te mediteren of een hobby te hebben waar je van geniet.

Stop met roken

Roken is een van de meest schadelijke gewoonten voor onze gezondheid. Stoppen met roken kan de kans op hart- en vaatziekten, longkanker en andere gezondheidsproblemen aanzienlijk verminderen.

Beperk alcoholgebruik

Alcohol kan bij overmatig gebruik leiden tot gezondheidsproblemen. Probeer daarom alcoholgebruik te beperken tot maximaal één glas per dag voor vrouwen en twee glazen per dag voor mannen.

Zorg voor sociale contacten

Sociale contacten zijn belangrijk voor onze gezondheid en geluk. Probeer daarom regelmatig tijd door te brengen met familie, vrienden en andere sociale contacten.

Zorg voor voldoende ontspanning

Ontspanning is belangrijk om stress te verminderen en ons lichaam en geest te laten herstellen. Probeer daarom regelmatig tijd vrij te maken voor ontspanning, bijvoorbeeld door te lezen, wandelen of een warm bad te nemen.

Houd een gezonde mindset

Een gezonde levensstijl begint bij een gezonde mindset. Probeer positief te blijven!

Door een gezonde leefstijl verklein je het risico op kanker. Een veelgestelde vraag op Google is daarbij wat is kanker? Toch is het beter om deze vraag aan je huisarts te stellen. 

Pin It on Pinterest