Het uiterlijke verzorging is een belangrijk punt in deze tijd. Tuurlijk is het altijd belangrijk geweest om er goed en verzorgd uit te zien, maar aangezien we tegenwoordig erg druk zijn met social media en het posten van foto’s is het toch wat belangrijker geworden in deze tijd. Om de perfecte uitstraling te creëren begin je natuurlijk bij je glimlach. Je glimlach zegt namelijk alles over je uiterlijk en je persoonlijkheid en laat zien dat je je bezig houdt met je persoonlijke verzorging. Maar hoe zorg je voor een prachtig gebit? Wat moet en kun je ervoor doen? Lees het in deze blog.

Zelfvertrouwen verbeteren

Door de populatie van social media krijg je al snel te maken met andermans meningen. Soms verwacht, maar soms ook ongevraagd. Je kunt je er niets van aantrekken maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Aangezien een glimlach veel doet voor je uitstraling en gezicht is het belangrijk om een mooi en vooral gezond gebit te hebben.

Onderhouden van je gebit

Een goed gezond en mooi gebit begint natuurlijk bij het goed verzorgen ervan. Zorg dat je je tanden vaak en goed poetst. Poetsen doet iedereen naar zijn idee goed, maar wat is nou eigenlijk echt goed poetsen? Hou jij de tijd bij dat je poetst of doe je eigenlijk maar wat? Wij hebben het nagevraagd! Als je 2 minuten je tanden poetst dan doe je het goed! Zorg dan ook dat je een patroon bij het poetsen creëert zodat je geen enkele tand vergeet. Bijvoorbeeld: begin de buitenkant van links naar rechts te poetsen, daarna de binnenkant net zo lang als dat je de buitenkant hebt gepoetst, en doe hierna hetzelfde bij de bovenkant van je tanden. 

Ook is het belangrijk om af en toe je tanden te flossen na het poetsen. Een tandenborstel heeft veel effect, maar wil nog niet altijd alles tussen je tanden weg halen. Het is daarom verstandig om echt ervoor te zorgen dat alle etensresten verwijderd zijn.

Met regelmaat naar de tandarts

Dan is het natuurlijk belangrijk om met regelmaat een tandartsbezoek in te plannen. Je hoeft namelijk niet alleen met pijn aan je gebit of tandvlees naar de tandarts, maar ook zo af en toe voor een controle van je tanden. Soms hoef je namelijk niet altijd aan te voelen of er iets aan de hand is met je gebit. Wanneer een gebit of mond pijn gaat doen is het namelijk vaak al te laat en moeten er grotere stappen gemaakt worden. Ga daarom met regelmaat langs bij een tandarts voor onderzoek. Nog niet aangesloten bij een tandarts in de buurt? Schrijf je dan in bij Studentist de tandarts in Amsterdam. Woon je hier niet in de buurt? Dan kun je je ook aanmelden voor de tandarts in Utrecht of Groningen.

Pin It on Pinterest