Een nachtbeugel biedt voor veel mensen uitkomst als ze een scheef gebit hebben. Het is een orthodontisch hulpmiddel dat voornamelijk in de nacht wordt gedragen. De beugel zorgt ervoor dat de tanden op hun plaats blijven na een orthodontische behandeling. Zo wordt het voorgeschreven om deze beugel te dragen na het dragen van een standaard beugel. Op die manier kunnen de tanden niet opnieuw schuiven, maar welke soorten beugels zijn er allemaal? In dit artikel vertellen we meer over deze beugels, zodat je er alles over te weten komt.

Verschillende soorten

Er zijn dus verschillende soorten nachtbeugels en iedere soort heeft zijn eigen unieke kenmerken. Je hebt bijvoorbeeld doorzichtige nachtbeugels die over de tanden passen en ook eenvoudig kunnen worden verwijderd, maar ook een metalen beugel die vast wordt gezet in de mond. Het is van belang om een nachtbeugel te dragen zoals het is voorgeschreven door jouw orthodontist. Daarnaast is het altijd raadzaam om de beugel goed schoon te houden, zodat er geen infecties kunnen ontstaan.

Tanden corrigeren

Een nachtbeugel wordt niet alleen gebruikt om de tanden op hun plaats te houden. In sommige gevallen kan een nachtbeugel ook gebruikt worden om tanden te corrigeren. Hierbij hoeft er niet eerst een standaard beugel gedragen te worden. Dit wordt voornamelijk gedaan bij mensen die een klein probleem hebben met de tanden. Kleine bijtproblemen zijn een reden om juist te kiezen voor nachtbeugels. Toch blijft het van belang om eerst advies te vragen van een professionele orthodontist. Deze kan namelijk aangeven wat het beste werkt en hoe je de tanden kan corrigeren.

Bezoek een orthodontist

Heb je interesse in de voordelen van een nachtbeugel? Dan kun je altijd een orthodontist bezoeken en vragen om advies. Een orthodontist kan namelijk meer informatie verstrekken over de nachtbeugels en over hoe ze precies werken. Je kunt hier ook een beugel laten aanmeten en op die manier een beugel krijgen. Vooral voor mensen met een scheef gebit kan dit uitkomst bieden en zijn er ook genoeg andere reden. Zoek op het internet naar een orthodontist in de omgeving, zodat je snel hulp kunt krijgen.

Pin It on Pinterest